Trei destinații de concediu, o singură dorință: vacanță!

Publicat de

christiantour-300x294

  Ultima mea călătorie  abia s-a încheiat,  e vorba de un circuit  în Franța, nu  doar Parisul și Turnul Eiffel. Vroiam,  să  scriu articolul pe blog,  am revăzut noțitele, pozele, dar… am aruncat și o privire pe mail și am avut o mare surpriză. Un mail de la soție îmi atrage atenția, trimis dimineață.  Se întoarce din delagație și întră în concediu . Câte enigme! 

Te aștept la aeroport mâine, cu o oră înainte de decolarea avionului. Plecăm în lume doar noi! Am cumpărat bilete, de la Christian Tour pentru: Iordania, Japonia și Umbria.  Cu cinci ore înainte plecare te sun, că nu  știu, dacă timpul îți va permite să te pregătești! Bucuros de surpiză, dragul meu!?   Mail-ul de la soție îmi produce o mare bucurie.

Tour operator de peste 20 de ani piața de turism din România, agenția de turism Christian Tour este specilizată   în oferte charter, sejuri și circuite  de neuitat pentru întreaga familie. Amintiri, care să fie transmise nepoților! Oferta de circuite  Christian Tour, este una atât de tentantă că nu merită să fie ratată.  După citirea mail-ului, mă gândesc că ar trebui să scriu un articol, pe blog, urmând ca la întoarce să adaug articole detaliate despre ultimele călătorii. Închid calculatorul și mă  uit la ceas. Am doar cinci ore la dispoziție pentru a pleca, spre marea  noastră aventură  culturală !

Călător prin Umbria cea  departe de mare

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă vrei să pleci în concediu și singurul  tău gând este să  ai parte de o plajă cu apă limpede ca cristalul, adierea unei brize marine, un răsărit de soare, atunci: alege o plajă la mare. Dar dacă vrei să fii un  pic departe de marea liniștită, încearcă, Farmecul Umbriei, aceea regiune derulosă din centrul Italiei, unde, cândva de mult a locuit tribul Umbria, care a dat și numele localității. Ar fi o alegere de vis, pentru cei care vor să uite de însorita plajă, liniștită de la mare.   Inainte de ajunge în Umbria, m-aș opri, cu soția mea, două zile la Roma -Cetatea Eternă-,  să văd, Colosseumul, Fontana di Trevi, Columna lui Traian. Seara, după ce vizităm tot ce e de vizitat, iar ea va goli toate magazinele de haine și suvenituri pentru copii,  vreauuu o pizza tradițională. Apoi, o fugă la Vatican. Nu venim în fiecare zi la Roma! La prânz aș dori să nu ratez niște paste. Se știe, că în Italia foarte multe din preparatele culinare, au la bază  brânză, așa că o porție dublă de tagliatele ragu, cu parmezan nu ar stica, iar ca desert o tartă Linzer. Apoi, pașii noștri se vor îndrepta spre minunata regiune Umbria, renumită, pentru orașele sale medievale, ce  oferă turiștilor o varietate de locuri de vizitat, din epoca Renașterii. Assisi, este orașul în care s-a  născut  și a trăit Sfântul Francis, patronal spiritual. Monumentul, atrage mulți vizitatoriSanctuarul Santa Maria degli Angeli. Perugia, este capitala regiunii, în luna Octombrie, Eurochocolate, face din acest oraș capitala ciocolatei, Bacio Perugia. Nu este de ratat nici Spello, unul dintre cele mai frumoase sate medievale și  încheiem călătoria noastră prin Umbria cea departe de mare, din centrul  Italiei.

 Japonia –  cultură și mister, în țara Soarelui Răsare

 

 

Supranumită și Țara Soarelui răsare, Japonia este o țără insulară, care trebuie vizitată măcar odată în viață. Pentru mine ar fi prima dată,  îmi doream de mult să ajung aici. Copil fiind am citit și auzit de atentatele de la Hiroshima și Nagasaki, mi se pare, părea o duritate de neimaginat, un scenariu ireal și totuși a fost … adevărat. Gheișele, o enigmă!? Documentându-mă, am aflat că primele gheișe au fost de fapt… bărbați. Kimonourile,  sunt realizate manual, sub îndrumarea directă a celor care le poartă. Japonia, este într-un cuvânt mister și cultură.  Mi-ar plăcea să vizităm,  Templul Asakusa Kannon,  cel mai vechi templu budist din Tokyo.  In Nikko,  aș vrea să vizităm,  Complex Toshogu, unde se află mausoleul Shogunului Tokugawa, Cascadele Kegonno-taki, Templul Kiyomizu-dera, Templul Kinkaku-ji. Sunt destinații, care mi-aș dori să le vizitez, dar și să gust din mâncarea lor tradiționlă, care nu îmi este cunoscută .  E vorba de :Noodles, un tip de mâncare pe care nu trebuie să îl eviti, în Japonia, dacă vom sta câteva zile, într-una din ele am să încerc și eu acest preparat, atât de cunoscut sau Teppanyaki.  Okonomiyaki, i se mai spune și clătita japoneză. Acestea sunt doar trei feluri de mâncare, care îmi fac mie cu ochiul.

 

Iordania – Orașul de Piatră

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 Personal trebuie să recunosc că,  Ioradania reprezintă o altă provocare, care nu trebuie ratată, dar înainte de a pleca am avut timp să îmi fac o listă cu lucrurile care trebuiesc știute pentru putea avea un sejur de vis. Ca să ajungi în Iordania, îți trebuie viză, care costă 40 de dinari, durează puțin până să îți facă poza și să primești ștampila. 

Față de celelalte țări arabe Iordania este o țară liniștită, poliția este în strânsă legătură cu cetățenii săi. Se spune, că imanii au o voce frumoasă, iar dimineața înainte de răsăritul soarelui, moscheile răsună de  chemarea la rugăciune. Pisicile, sunt la ele acasă, pot fi văzute în toate orașele,  în Amman, Wadu Musa sau pe lângă hotelurile de la Marea Moartă. Visul oricărui turist,  este orașul Petra sau orașul de piatră, descoperit în anul 1812.  Mi-ar plăcea o plimbare prin deșertul Wadi Rum și să ne plimbăm în voie Aqaba. Bucătaria, Iordaniei este  diferită, de cea europeană. Cândva, de mult ai mei au fost acolo când erau eu și fratele meu mici. Îmi spuneau că iordanienii folosesc ulei de măsline, ceapă, sos de roșii.  Nu aș rata un Mansaf,  mâncarea tradițională, apoi indiferent de oră: messe sau mese, servită fie dimineața, fie seara sau la prânz.  Iordania experience face parte din lista de destinații la care poți  să visezi, dar nu trebuie să o ratezi.

Cu Iordania, vacanța noastră, se încheie și fiecare se întoarce la treburile de care a uitat întenționat, mai bine de o lună.  Voi reveni la întoarcere, cu povești, concluzii și impresii . Acum am   doar câteva idei, amintiri strânse de lungul timpului despre istoria și cultura acestor țări .

Am strecurat  multe vise printre  rânduri. Trebuie,  să plec spre aeroport,  aventura , abia stă să înceapă.  

Voi reveni cu detalii la întoarcere!

 

Articol scris pentru SpringSuperblog 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s