Feminitatea, se învăță indiferent de vârstă, de la cine te aștepți mai puțin

Publicat de

 Aveam… nu țin minte vârsta, poate după terminarea liceului. La medic, mi-a fost teamă mereu să merg, dar mama mergea cu mine. Într-o zi, de mult am mers cu ea la spital  pentru un control. Aveam curaj, să merg cu ea, pentru că  a lucrat  în domeniu, iar mie limba  medicală mi se pare atât de încâlcită la aceea vârstă, ea era/este translatorul meu.Pe vremea aceea fustele/rochiile  părcă îmi erau interzise, chiar dacă probabil aveam în șifonier. Erau  un copil, rebel care nu asculta de părinți. Nu țin minte exact ce control era, dar țin  minte cât pentru 1000 de vieți, că aveam niște ghete până la genunchi cu șireturi, blugi și o helancă – negre -. Afară, era cald, iar eu purtam cizme,  dar erau atât de comode, blugi se îmbrăcau ușor …

 

Intru,  în cabinet doamna doctor începe consultația, la sfârșit, nu se eschivează și mă întreabă:

– Tu, nu știi să porți fustă! Ce e cu ținuta asta la tine?! Nu ți-e cald cu cizmele alea? mă întreabă ea. O femeie trebuie admirată … de femei, nu de bărbați, pentru că bărbații  văd frumsețea și acolo unde nu există ! Ține minte asta!

Nu rețin, ce i-am răspuns, dar știu că … am recunoscut în sinea mea, că avea dreptate, lucruri care mi le spuneau, mama și mamaie … doar că, eu eram un copil neascultător, rebel, încăpățânat.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Adevărul, e că generația mea a învățat greu să renunțe la blugii și adidașii, ne era mult mai ușor, să tragem niște pantalonii pe noi. Feminitatea era undeva ascunsă în spatele unei perechi de pantaloni, uniformele școlare pieriseră și ele. O generație străină bunului gust.  

Mama, este mereu elegantă! Mamaie, (mama mamei),  avea o pasiune pentru maro, bej și derivate. Aveam, de la cine să preiau eleganță, de la mamaie am preluat pasiunea  pentru maro, repulsia pentru negru, chiar dacă denotă elegantță. Eu, eram în pantaloni dimineață, prânz și seara. Remarca, doamnei doctor mi-a rămas adânc întipărită în  minte. Am găsit, în șifonier fustele pe care mi le creea mama,  rochiile elegante . De atunci, am renunțat la pantoloni ( nu definitiv!) și am învățat să mă simt bine în fustă, rochie, indiferent de anotimp. 

answear-patrat

Poate, dacă ar fi fost atunci  a fi existat Anwsear, iar internetul ar fi avut impactul de azi, doamna doctor mi-ar fi sugerat și ce ținute să port și am fi răsfoind amândouă sitte-ul … 

 

 

Articol scris pentru Superblog Proba 20 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s