A schimbat serviciul și azi este propriul ei șef – franciza cu surprize pentru oameni dragi

Dragă mei părinți ,

 Au trecut 2 ani de când tac, dar cândva tot trebuia să vă spun.  Vă anunț că, am fugit de la serviciu și mi-am cumpărat franciză…

francize

 Gabriela privește, notițele pe care le făcuse cu ceva timp în urmă, notate undeva în caiete. Să fii propiul șef, poate părea un vis. Visele nu sunt înterzise, iar  ideea de a cumpăra  o franciză poate fi una viabilă, atâta timp cât știi că poți face mai multÎn  ambele cazuri ești propiul stăpân cu mici diferențe.

Dacă dispui de un anume buget poți începe pe propriile picioare o afacere de la zero, costuri locație, personal. Afacerea proprie poate fi francizată, asta în alte vise.Varianta doi, este franciza,  un vis  mai fericit decât afacerea proprie. 

Franciza,  este o afacere la cheie, dispui de suport moral, ai un model de urmat. Un francizor,  te învață să devii antreprenor, pas cu pas și cu răbdare.  Prima lună  de franciză,   este luna de foc.

Când eram mică îmi doream biorul meu, la care să fac  tot ce dorește inimioara mea, apoi  l-am avut! Bine, într-o lume nesigură cum este piața muncii azi și unde creditele sunt reginele salariului.  A fost greu, nu pentru investiție,  ci pentru faptul că pășeam pe un teren necunoscut mie. De la salariat, la antreprenor este un pas foarte mare. In primul, a trebuit să mă documentez, foarte minuțios să înțeleg conceptul, să fiu o altă eu, cu alte responsabilități, să încerc o sabie cu două tăișuri: pierd/câștig! Am ales să încerc, indiferent de rezultat.

Sursa de inspirație a fost catalogul francizelor din România . Azi temerile mele s-au topit.  Am ales … franciza ORO TORO ( în traducere pentru voi mâncare  bună … pentru oameni mari și mici ).

Trebuie să vă spun, că deși acest gen de afacere este o una dirijată, pentru că, un francizor este alături de tine, cu sfaturi și îndrumări, există, avantaje și dezavantaje . La secțiunea avantaje totul era bine explicat și  poate părea roz, dar există și secțiunea dezavantaje  și …azi sunt bine!

Am studiat  catalogul de  francize și mi-au plăcut câteva:

  Logiscool franciza, care îi învăță pe copii programare, dar eu nu știu programare, că mi-ar plăcea, da. Dacă aș avea azi 20 de ani!, dar nu îi am .

 Franciza Imprinto – speicializată în producerea de ștampile și personalizarea unor produse – tricouri, căni, ecusoane-  imprimare. Mi-a plăcut ideea, dar mi-ar fi trebuit mai multă publicitate în facultate, cred!

Amazing Jewelry – Frumos! Vânzarea de bijuterii, în magazinele pentru tineret, dar probabil mi-aș fi dorit să le cumpăr pe toate și aș fi dat faliment.

Am ales, franciza ORO TORO, aveam colegi de serviciu care mergeau acolo și mai vin și azi . 

Această prezentare necesită JavaScript.

Avantajele  (ca să înțelegeți voi): AICI trebuia să studiez piața de francize, ce francize sunt disponibile, partea de  marketing. Franciza vine cu model de afacere, este  un brand deja format și trebuie urmat, înveți să faci afaceri de la zero.  În spatele meu, a stat mereu cineva, care m-a  învățat să  îmi  diriijez afacerea/franciza, el mi-a sugerat locația, arajamentul cum voi lucra cu ORO TORO

Dezavantajele (Ce aș fi riscat!): le-aș putea enumera într-un singur cuvânt: FALIMENTUL, pierderea banilor investiți, riscul de a fi nevoit să te întorci acolo de unde ai plecat.

Eu am trecut peste toate aceste temeri, și am încercat marea cu degetul, dar nu m-am înecat, doar iubesc marea! Ce ziceți vă aștept mâine la mine la un hamburger!?

Gabriela,  încheie, mail-ul și îl trimite părinților ei, care o sună peste vreo două ore, probabil o mică stare de șoc/surpriză. 

Copil nebun (în sensul bun), venim mâine la tine, la restaurant, dar în 10 minute plecăm spre Bucureși! Vrem toate amănuntele!  zice mama și tata … difuzor telefon… Am trimis un taxi spre voi, m-a sunat, că e la poartă! Pupici! 

Gabriela, zâmbește! Gata, au aflat!

 

 

Articol scris pentru SuperblogProba 17

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s