Vacanță la Poiana Brașov

Vacanța de vară își trăiește ultimele clipe de frumusețe, dar asta nu înseamnă că zilele de concediu s-au terminat, în curând căldura verii, va fi înlocuită, de iarna cea rece și friguroasă.

Muntele, este aer, curat, relaxare în natură, pârtie, săniuș, ger. Iarna, vacanță îmbracă haine groase și dor de călătorie.

Planuri !

Fetele (M., N. A. și eu), s-au întâlnit la un ceai,  cu dor de munte! La  sfărșitul lui noiembrie. Vroiau, să plece numai ele! Băieții aveau și ei liber un week-end. Copii, la bunici!

Ceasul sună, întâlnirea era stabilită pentru ora 7.00 la gară. Destinația Poiana Brașov, cu oprire, la Brașov. După Ploiești, peisajul începe să capete altă culoare, albul deja instalat al iernii, îmbracă crestele munților, frigul cântă pe la geamuri.

Abia aștept să ajungem, nu am mai fost în Poiana Brașov din copilărie, într-o tăbără. zic eu amintindu-mi de o tabără,  undeva în Poiană, prin clasa a VII a.

Unde ați avut cazare ?! Tot la același hotel la care am făcut eu rezervare acum! întreabă M., încercând părcă să îmi împrospăteze memoria. 

Nu! Era o cabană cu multe locuri, o curte mare, noi eram foarte mulți! E mult de atunci, numai țin minte. zic eu nereușind să îmi amintesc mai nimic de aceea excursie.

Abia aștept, să văd apartamentul nostru. Am auzit, că  hotelul  dispune de 10 apartamente pentru 4 persoane, camere duble, camere triple, parcă 8, cameră twin și twin superior, plus facilitățile de agrement și relaxare. Spune C., ea cunoștea stațiunea …   

Da. Așa e!. Camerele sunt frumos mobilate, dar nu mergem la munte ca să stăm în cameră. Au saună bar, biliard ,forbal de masă și darts electronic. zic M.  .

61955668.jpg.1024x0

Da, nu e bai!  O saună nu ne-ar strica. Hotelul dispune și de loc de joacă pentru copiii, data viitoare ar fi bine să venim  cu copii, deja mi-e dor de ai mei. zice N.  gândindu-se  la copii care au rămas cu bunicii.

Da, poate la vară să ne luăm un sejur de o săptămînă, pentru că iarna ne poate fi un pic potrivnică, doar un pic! Vara, putem face drumeții montane și mi-ar plăcea foarte mult să vizitez peșterile din zonă: Peștera Colții Chiliilor; Peștera Liliecilor, Avenul Groapa de Aur; Peștera Râșnoavei. spune A.

Mai avem puțin și ajungem!? In seara asta încotro!? O plimbare prin stațiune, să  ne învățăm cu aerul de munte și frigul. spun eu nerăbdătoare să ajungem .

Fetele, au ajuns, de la gară.  Se urcă într-un autobuz, care le duce în stațiune, iar de acolo și până la hotel, pentru cazare.   La recepție suntem, întâmpinate cu multă amabilitate, primim cheia de la  apartament și primul lucru, savurăm priveliștea, văzută de la etaj. 

Am ajuns! Sauna e mea. Aș bea o cafea!? Ce ziceți, fetelor așa de acomodare!? Mai târziu când suntem toate gata, să vedem dacă au ajuns și băieții la Bușteni,copii și apoi să ieșim!? zice A. nerăbdătoare să vadă stațiunea în care nu  a fost.

dsc_0191.JPG.1024x0

În aceea seară, am vizitat stațiunea, știam că posibilitățile de relaxare, erau nenumărate, pentru noi și vroiam să  savurăm cât mai mult  în timpul pe care ni-l alocasem acestei mini vacanțe, între noi fetele…

Aș zice să mergem pe pârtie! Măcar, să admirăm dacă nici una din noi nu știe să schieze. Apoi avem de ales unde mai mergem zilele următoare: la pationoar, la echitație, o plimbare pe lacul artificial, să practicăm privitul, că sporturi extreme nu cred că face nici una dintre noi,  poate vara.  Dacă nu putem să le facem pe toate, nu e nimic mai venim și altă dată. zic eu încercând să schițez un plan.

Ultima zi, avea să  se prelungească!  Surpriza, erau băieții și copii care au avut și ei loc în alte două camere twin și un apartament. Copiii, s-au bucurat de zăpăda, săniușul era  un joc nesfârșit.  

Mami, mergem să ne dăm cu sania, îți promit că mă îmbrac gros sunt cuminte și dacă mă ud vin și mă schimb și mergem iară?!  zice piticul grupului de 5 ani, într-o seară pe 22.00 după ce se jucase toată ziua în zăpadă.

Nu puiule, că acum se dau  copiii urșilor cu sania … ! zice M., mama lui.

Dăcă într-un sejur de 3-5 zile, indiferent de anotimp nu te poți bucura de facilitățile pe care zona și hotelul ți le oferă,  e semn  bun, sigur timpul a fost prea scurt, și te vei întoarce și altă dată cu plăcere la …

Hotel Royal Poiana Brașov , sau Poiana Soarelui, stațiunea,  căutată de turiștii mari și mici în toate anotimpurile.

                           

 

                                             Articol scris pentru  Superblog Proba 6

 

3 comentarii

  1. Poiana Brasov e de vis, am ajuns si eu acum 2 weekenduri. Mi-am imaginat eu ca e de vis, nu am vazut asta cu ochii mei (acum) – a plouat INCONTINUU!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s