Filozof în viaţa altora

Publicat de

E uşor să faci pe filozoful când vorbeşti de viaţa altora. 

 670px-Send-Santa-Letters-Step-3

                  Filozofia vieții se învăţă. Nu e vorba de filozofia scrisă în cărţi şi predată de filozofi celebri.    Viaţă însăşi e o filozofie prin pasajele pe care și le trimite mai bune , mai rele.  Experienţa de viaţă îşi spunea şi ea cuvîntul CÂNDVA, CUMVA. Poţi să filozofezi mult şi bine,despre viaţa ta, experienţele tale  poți fi  un exemlpu pentru ceilalţi. Vorbindu-le de tine îi poţi ajuta sau le poti deschide nişte uşi.

                 Unii uită însă câteodată să facă lucrul asta şi devin experţi în vieţile altora, dar … în sufletul omului nu poţi  intra cu tăvălugul. De foarte multe ori dăm sfaturi sau îndemnuri mânați de fapt de experiența propie, dar fără ca ea să fie cumva rostită în vreun fel. E ca și cum marele filozof din fața ta  știe răspusurile la toate întrebările, pentru ca de fapt el a trecut prin minunata situație de care tu îi explici li el știe tot.

                  Experineta de viață a fiecaruia e unică. Chiar de ar fi să fii binevoitor prin părerile pe care le exprim, prieten, neprieten. Fiecare om vorbește atunci când simte nevoia și are starea sufletească necesară să o facă.

               Putem învăţa filozofie din citatetele care circulă pe net, din poveştile  cu tâlc care şi ele sunt destul de multe.  Există cineva, care să urmeze acele sfaturi sau măcar să ia aminte la mesajul subînţeles al acelei povești ?

Nicoleta Cristea

21.07.2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s